woensdag 19 februari 2014

Het begin is er!

Op mijn balkonnetje komt dit jaar een moestuintje. Daar heb ik geen enkele ervaring mee, dus het wordt een proces van trial and error. De zaaikalender is geprint en op basis daarvan ben ik nu enkele groentes aan het voortrekken. In een mini-kweekkasje, welke ik op marktplaats gevonden heb. Dit geheel staat in de vensterbank en ,ongeduldig als ik ben, kijk ik elke dag even of er al iets boven komt.... wat nog steeds niet het geval is.


Ik heb de zaden gezaaid in eierdozen, goedkoop en het werkt net zo goed. Meteen een prima nieuw doel voor iets wat anders weggaat. Omdat ik natuurlijk maar beperkte ruimte heb op het balkon, heb ik gekeken naar wat ik graag of vaak eet. Bloemkool, tomaat, uitjes, etc.. Alles staat nu lekker te 'garen' om straks heerlijk verorberd te worden.
Ook staat er een bakje in de vensterbank met kiemzaadjes; heerlijk op een boterham met kaas of door de salade. Lekker én gezond, wat wil je nog meer?!


Verder kan ik op het moment niet veel doen. Volgende week staat er een verhuizing gepland, dus alles staat al ingepakt. Aanstaande maandag krijg ik de sleutel, dus dat wordt even hard werken. Maar ik heb er zin in! Een heerlijk appartementje met een balkon op het zuiden waar mijn moestuintje heerlijk in de zon gesitueerd is.

De avonden besteed ik op het moment aan het breien van een dekentje voor op de bank. Ik ben nog heel erg onervaren in het breien, dus het werk vlot niet heel erg, maar ik hou vol! Ik koop daarvoor uiteraard geen nieuwe wol, maar gebruik restjes en wol die ik krijg van deze of gene. Mocht ik straks toch verlegen zitten om wol (want er gaat natuurlijk heel wat in zo'n deken!) Dan biedt de kringloop uitkomst. Hier in het dorp vragen ze 20 cent per bol, dat is toch aantrekkelijker dan 2 euro per bol in de winkel. Volgende keer zal ik een foto plaatsen van mijn vorderingen.

Vandaag heb ik een rustig dagje; straks naar het ziekenhuis voor controle. Ik heb al verteld dat ik de ziekte van Crohn heb. Dat is nog niet zo lang geleden geconstateerd (toen lag ik ineens ondervoed in het ziekenhuis, terwijl ik toch 'gewoon' at). Nu is het zaak om de ziekte onder controle te krijgen en dat is niet zo 1,2,3 gebeurd. Steeds weer bloed prikken en terug naar de specialist. Dus hierover zullen jullie wel meer horen as we go. Daarna weer verder met de voorbereidingen voor het verhuizen. Ik heb al veel gedaan, dus het is een kwestie van lampen demonteren en de laatste dingen inpakken.

Verder heb ik veel recepten opgezocht die geprobeerd moeten worden. Ik ben van plan zelf dingen als wasverzachter en waspoeder te gaan maken, maar daarover later meer. 
Nu eerst: een nieuwe woning :)



Geen opmerkingen:

Een reactie posten